Keynotes Landsmødet 2017

Hvordan kan Watson hjælpe lægerne? - Kunstig intelligens og supercomputere på hospitalerne

Henrik Wieland, Associate Partner, Healthcare & Life Sciences Industry Leader hos IBM

Med nye kognitive IT-systemer kan patientbehandling af komplekse forløb - f.eks. i kræftbehandling - tage skridtet videre fra den nuværende tilgang, som er baseret på en begrænset mængde lægelig viden, til at tage udgangspunkt i den enkelte patients gener, og koble denne specifikke indsigt med viden udtrukket fra en bred vifte af informationskilder såsom patientjournaler og opdaterede videnskabelige udgivelser. På DMTS vil Henrik Wieland give os et overblik over IBM’s Watson system – implementeringsprocessen bag, effekten af at indføre systemet i klinisk arbejde, og om supercomputere har en berettiget plads på hospitalerne.

 

 

Combining computer simulation methods with medical imaging data for patient-specific modeling of blood flow

Professor Charles Taylor, Stanford UniversityCharles A. Taylor,Ph.D

Dr. Taylor er medstifter, CTO og bestyrelsesmedlem i virksomheden HeartFlow Inc. Han var tidligere Associated Professor ved afdelingen for Bioengineering and Surgery ved Standford Universitet og yderligere tilknyttet afdelingen for Mechanical Engineering og Radiology. Han er nuværende Consulting Professor ved afdelingen for Bioengineering ved Stanford Universitet og deltids professor ved afdelingen for Biomedical Engineering ved det Tekniske Universitet i Eindhoven. Han er internationalt anerkendt for sit banebrydende arbejde med at kombinere computer simulerings metoder med medicinsk billeddannelse for patient-specifik modellering af flod flow med henblik på diagnose og behandling af kardio-vaskulære sygdomme. Dr. Taylor har publiceret mere end 350 peer-review artikler i tidsskrifter og konferencer og har over 220 patenter. Han fik sin M.S. grad i matematik fra Rensselaer Polytechnic Institute og sin Ph.D. indenfor Mechanical Engineering fra Stanford University. 

 

Animals in Her Majesty’s secret service

Overlæge Benedict Kjærgaard, klinisk lektor Aalborg Universitet og Aalborg

Universitetshospital samt stabslæge ved Flyvevåbnet Benedict Kjærgaard På Biomedicinsk Forskningslaboratorium i kælderen under Aalborg Universitetshospital bliver der udført forskning på raske grise for at kunne redde menneskeliv. Benedict Kjærgaard, overlæge og forskningsleder på laboratoriet, forsker bla. i raske grise. Arbejdet på laboratoriet, som af og til forlægges til en af flyvevåbnets maskiner, har blandt andet medført udvikling af en hjertelungemaskine, som kan overtage respirationen for meget dårlige patienter. Den har reddet flere end 50 menneskers liv. Benedict Kjærgaard og maskinen spillede således en stor rolle ved den store Præstø ulykke for nogle år tilbage. Dette og meget andet spændende vil blive berørt i denne Keynote.