Forskningscentre på DTU

På DTU Sundhedsteknologi huses i øjeblikket syv forskningscentre, som tilsammen dækker en bred vifte inden for sundhedsteknologi. 

CACHET er et strategisk samarbejde mellem Region Hovedstaden, Københavns kommune, Københavns Universitet og DTU. Det strategiske formål er at styrke interdisciplinær og tværorganisatorisk forskning og udvikling inden for skræddersyet sundhedsteknologi. Følg linket HER og læs mere.

CAHR og CHESS er begge forskningscentre med udgangspunkt i forskning og udvikling af høreapparater, samt hvordan vi opfatter og fortolker lyd i komplekse lydmiljøer. Følg de to link nedenfor og læs mere om forskningen i de to centre:

CAHR

CHESS

Forskningscenteret CFU udvikler og forsker i avanceret medicinsk ultralyd. Det gælder hele spektret fra design algoritmer til billeddannelse over udvikling af hardware og transducere til pre-kliniske forsøg for at evaluere de nye teknikkers anvendelighed. Følg linket HER og læs mere. 

HyperMag har som mission at skabe en teoretisk og eksperimentel ramme for hyperpolarisering ved hjælp af Dynamic Nuclear Polarization (dDNP). Dette kan benyttes til eksempelvis at studere metabolske processer i hjernen med MR. Følg linket HER og læs mere.

CitBIO er finansieret af Novo Nordisk Fondens Challenge program og udfører forskning inden for interstitinal absorption og transport af biofarmakologiske stoffer. Følg linket HER og læs mere. 

IDUN's forskning kan opdeles i to; det ene område er orale drug delivery systemer og det andet er sensorsystemer til at studere mekanismer i molekyler og celler på nanoskala. Læs mere om de to forskningsområder ved at følge linket HER